KURSY

kursy

Zrozum i pokochaj wino w Sopocie

Kurs dla początkujących
październik 2017

Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.

 

Zrozum i pokochaj wino

Kurs dla początkujących w Krakowie
listopad 2017

Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.

 

Słynne szczepy winorośli

Kurs Enologiczny w Krakowie
listopad 2017

Na świecie istnieje około czterech tysięcy odmian winorośli szlachetnej. W wielu regionach to właśnie szczep determinuje smak i charakter powstającego tam wina. Zapraszamy na kurs, podczas którego poznamy najważniejsze odmiany vitis vinifera – ich historię, specyfikę oraz regiony gdzie udają się najlepiej. Spróbujemy również win z najważniejszych apelacji charakterystycznych dla danych odmian.

 

Zrozum i pokochaj wino we Wrocławiu

Kurs dla początkujących
marzec 2018

Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.