Szkolenia i degustacje

Na winie trzeba i warto się znać. Nasze wieloletnie doświadczenie w pracy z winem pokazało, że zdobywanie wiedzy enologicznej może być nie tylko nauką, ale i doskonałą zabawą. Przygotowane przez redakcję „Czasu Wina” szkolenia i warsztaty kierujemy zarówno do hobbistów jaki i osób, które zawodowo związane są z winem.

Szeroki wybór kursów, przygotowany na najbliższy rok pozwoli znaleźć coś dla każdego, kto zamierza poszerzyć swoją wiedzę i przy okazji dobrze się bawić.

Wina i kuchnia Ameryki Południowej
w Dworze Sieraków

Kolacja połączona z degustacją win
marzec 2017

Zapraszamy na kolejną kolację połączoną z degustacją win w Dworze Sieraków

 

Wina Ameryki Południowej

Kurs enologiczny w Dworze Sieraków
marzec 2017

Gdy mówimy: wino z Nowego Świata, często pierwszym naszym skojarzeniem są Chile lub Argentyna. Obecnie do tych dwóch największych producentów dołączył Urugwaj, Peru, Boliwia i Brazylia. Dziś każdy z tych krajów to niezależny byt enologiczny, z charakterystycznymi odmianami, siedliskami i tradycją. Winiarstwo w Ameryce Południowej cały czas się rozwija. Przybywa regionów, producentów i win. Win tak dobrych, że warto poświęcić im oddzielny kurs.

 

Nowa Zelandia w Katowicach

Sushi, sashimi i wina z Nowej Zelandii
kwiecień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win nowozelandzkich

 

Bułgarskie wina we Wrocławiu

Kolacja klubowa połączona z degustacją win bułgarskich
kwiecień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win bułgarskich

 

Wina południowej Francji
w Lublinie

Kolacja klubowa połączona z degustacją
kwiecień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją

 

Wina Południowych Włoch
w Warszawie

Kolacja klubowa z winami włoskimi
kwiecień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win z południowych Włoch

 

Bułgarskie wina w Dębicy

Kolacja klubowa połączona z degustacją win bułgarskich
kwiecień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win bułgarskich

 

Wina południowej Francji
w Kielcach

Kolacja klubowa połączona z degustacją
kwiecień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją

 

Wina winnicy Turnau w Sierakowie

Kolacja klubowa połączona z degustacją
kwiecień 2017

Zapraszamy na kolejną kolację połączoną z degustacją win w Dworze Sieraków

 

Riesling i szparagi w Dworze Sieraków

Kolacja klubowa połączona z degustacją
maj 2017

Zapraszamy na kolejną kolację połączoną z degustacją win w Dworze Sieraków

 

Zrozum i pokochaj wino w Sopocie

Kurs dla początkujących
październik 2017

Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.

 

Słynne szczepy winorośli

Kurs Enologiczny w Dworze Sieraków
listopad 2017

Na świecie istnieje około czterech tysięcy odmian winorośli szlachetnej. W wielu regionach to właśnie szczep determinuje smak i charakter powstającego tam wina. Zapraszamy na kurs, podczas którego poznamy najważniejsze odmiany vitis vinifera – ich historię, specyfikę oraz regiony gdzie udają się najlepiej. Spróbujemy również win z najważniejszych apelacji charakterystycznych dla danych odmian.

 

Zrozum i pokochaj wino

Kurs dla początkujących w Dworze Sieraków
listopad 2017

Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.