Szkolenia i degustacje

Na winie trzeba i warto się znać. Nasze wieloletnie doświadczenie w pracy z winem pokazało, że zdobywanie wiedzy enologicznej może być nie tylko nauką, ale i doskonałą zabawą. Przygotowane przez redakcję „Czasu Wina” szkolenia i warsztaty kierujemy zarówno do hobbistów jaki i osób, które zawodowo związane są z winem.

Szeroki wybór kursów, przygotowany na najbliższy rok pozwoli znaleźć coś dla każdego, kto zamierza poszerzyć swoją wiedzę i przy okazji dobrze się bawić.

Kuchnia inspirowana lasem
i wina z Portugalii

Winny piątek w Dworze Sieraków
wrzesień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację pt. „Kuchnia inspirowana lasem i wina z Portugalii”

 

Blog Kuchnia i wino w Dworze Sieraków

Winny piątek
wrzesień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację pt. „Przepisy z bloga Kuchnia i wino oraz wina z Hiszpanii”

 

Wina z Hiszpanii we Włocławku

Kolacja klubowa połączona z degustacją
wrzesień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win z Hiszpanii

 

Wina Słowenii w Bydgoszczy

Kolacja klubowa połączona z degustacją
wrzesień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win z rejonu Goriška Brda ze Słowenii

 

Kuchnia i wina Włoch w Ustroniu

Kolacja klubowa połączona z degustacją
wrzesień 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win włoskich

 

Tango i wino w Dworze Sieraków

Winny piątek
październik 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację pt. „Tango i wino z Urugwaju”

 

Noc Wina na Podkarpaciu

Kuchnia, wina i toasty z Gruzji
październik 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację pt. „Kuchnia, wina i toasty z Gruzji”

 

Wina z Afryki Południowej
w Lublinie

Noc Wina
październik 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją

 

Wina z Nowej Zelandii
we Wrocławiu

Noc Wina
październik 2017

Miło nam zaprosić Państwa na noc z winami Nowej Zelandii

 

Wina alzackie w Łodzi

Noc Wina
październik 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win alzackich

 

Wina z winnic Alvaro Palaciosa
w Poznaniu

Noc Wina
październik 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację połączoną z degustacją

 

Zrozum i pokochaj wino w Sopocie

Kurs dla początkujących
październik 2017

Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.

 

Wina alzackie w Sopocie

Noc Wina
październik 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win alzackich

 

Wina z Nowej Zelandii
w Lęborku

Noc Wina
październik 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację z winami Nowej Zelandii

 

Słynne szczepy winorośli

Kurs Enologiczny w Dworze Sieraków
listopad 2017

Na świecie istnieje około czterech tysięcy odmian winorośli szlachetnej. W wielu regionach to właśnie szczep determinuje smak i charakter powstającego tam wina. Zapraszamy na kurs, podczas którego poznamy najważniejsze odmiany vitis vinifera – ich historię, specyfikę oraz regiony gdzie udają się najlepiej. Spróbujemy również win z najważniejszych apelacji charakterystycznych dla danych odmian.

 

Zrozum i pokochaj wino

Kurs dla początkujących w Dworze Sieraków
listopad 2017

Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.