Szkolenia i degustacje

Na winie trzeba i warto się znać. Nasze wieloletnie doświadczenie w pracy z winem pokazało, że zdobywanie wiedzy enologicznej może być nie tylko nauką, ale i doskonałą zabawą. Przygotowane przez redakcję „Czasu Wina” szkolenia i warsztaty kierujemy zarówno do hobbistów jaki i osób, które zawodowo związane są z winem.

Szeroki wybór kursów, przygotowany na najbliższy rok pozwoli znaleźć coś dla każdego, kto zamierza poszerzyć swoją wiedzę i przy okazji dobrze się bawić.

Patagonia – wina z końca świata
w Olsztynie

Kolacja klubowa połączona z degustacją
maj 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win z Argentyny

 

Patagonia – wina z końca świata
w Toruniu

Kolacja klubowa połączona z degustacją
maj 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win z Argentyny

 

Sashimi, ryby i wina z Nowej Zelandii

Winny Piątek w Dworze Sieraków
maj 2017

Zapraszamy na Noc Wina w Dworze Sieraków

 

Odkrywcy smaków w Warszawie

Noc wina i kuchni gruzińskiej
maj 2017

Zapraszamy na nowy cykl kolacji klubowych, podczas których będziemy wspólnie odkrywali smaki z różnych regionów świata. Podczas najbliższego spotkania całą naszą uwagę skupimy na Gruzji – jej winach, potrawach i tradycjach z nimi związanych.

 

Patagonia – wina z końca świata
w Sopocie

Kolacja klubowa połączona z degustacją
maj 2017

Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win z Argentyny

 

Riesling i szparagi w Dworze Sieraków

Kolacja klubowa połączona z degustacją
maj 2017

Zapraszamy na kolejną kolację połączoną z degustacją win w Dworze Sieraków

 

Zrozum i pokochaj wino w Sopocie

Kurs dla początkujących
październik 2017

Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.

 

Słynne szczepy winorośli

Kurs Enologiczny w Dworze Sieraków
listopad 2017

Na świecie istnieje około czterech tysięcy odmian winorośli szlachetnej. W wielu regionach to właśnie szczep determinuje smak i charakter powstającego tam wina. Zapraszamy na kurs, podczas którego poznamy najważniejsze odmiany vitis vinifera – ich historię, specyfikę oraz regiony gdzie udają się najlepiej. Spróbujemy również win z najważniejszych apelacji charakterystycznych dla danych odmian.

 

Zrozum i pokochaj wino

Kurs dla początkujących w Dworze Sieraków
listopad 2017

Prezentujemy Państwu program kompleksowego szkolenia sommelierskiego skierowanego głównie do osób pracujących w restauracjach, ale także do miłośników win, którzy chcą zgłębić swoje umiejętności i wiedzę winiarską. Każda osoba, która ukończy kurs, zdobędzie podstawy wiedzy na temat produkcji win i najważniejszych regionów winiarskich. Kurs przygotuje także do samodzielnego pełnienia funkcji sommeliera – osoby, która w restauracji odpowiedzialna jest nie tylko za serwowanie win, ale także za ich odpowiedni dobór do menu.