Śladami Maurów w Andaluzji

Malaga – Granada – Sewilla – Jerez de la Frontera

Termin 2 października - 9 października 2017
Czas trwania 8 dni
Cena 2590 PLN + 1250 EUR + przeloty od 1250 PLN
DODATKOWE INFORMACJE
722 100 224
 

Andaluzja to najgorętszy region Hiszpanii. Nie tylko ze względu na wysokie temperatury, ale przede wszystkim na temperament tamtejszych mieszkańców. Widać to szczególnie podczas andaluzyjskich świąt i festiwali, gdy na ulicach Sewilli, Kordoby czy Jerezu pełno jest kolorowych strojów, rytmów gorącego flamenco, śpiewu i wina. Zapraszamy w niezapomnianą podróż, podczas której poznamy prawdziwą Andaluzję; niespotykane nigdzie indziej mauretańskie miasta i pałace, średniowieczne katedry oraz bajeczne krajobrazy i winnice.

 

PROGRAM

Szanowni Państwo,

Informujemy, że lista uczestników została zamknięta. Osoby zainteresowane wyjazdem mogą wpisać się na listę rezewową pod adresem: wycieczka@wine-service.pl

 

Dzień 1 Malaga
Przelot z Warszawy do Malagi. Kolacja w formie tapas w hotelu. Nocleg w centrum Malagi.

Dzień 2 Granada i Alhambra
Spacer po historycznym centrum Malagi. Obiad w tradycyjnej tawernie. Przejazd do Granady, zwiedzanie Alhambry i Pałaców Nasrydów. Czas wolny na kolację we własnym zakresie.

Dzień 3 Wina Montilla-Moriles
Po śniadaniu przejazd do regionu winiarskiego Montilla-Moriles. Zwiedzanie założonej
w 1729 roku Bodegas Alvear, degustacja win oraz obiad. Przejazd do Kordoby, zakwaterowanie w hotelu przy katedrze. Zwiedzanie La Mezquity, czyli kordobańskiej katedry oraz spacer po zabytkowych dzielnicach miasta. Czas wolny na kolację we własnym zakresie. Nocleg w Kordobie.

Dzień 4 Sewilla
Przejazd do Sewilli. Zwiedzanie miasta: Plaza de España, dzielnica Santa Cruz (dawna dzielnica żydowska) oraz największa na świecie gotycka katedra. Po południu czas wolny w Sewilli na lunch we własnym zakresie. Późnym popołudniem przejazd do El Puerto de Santa María. Wspólna kolacja z degustacją w El Faro. Nocleg w El Puerto de Santa María.

Dzień 5 Sanlúcar de Barrameda i manzanilla
Przejazd do Sanlúcar de Barrameda, wizyta w bodedze i degustacja najszlachetniejszego rodzaju sherry – manzanilli. Wizyta i obiad w winnicach González Byass. Powrót na kolację we własnym zakresie i nocleg w El Puerto de Santa María.

Dzień 6 Kadyks – Jerez – Xéres – Sherry
Rejs promem do Kadyksu, spacer po mieście. Przejazd do Jerez de la Frontera, wizyta w winnicy Bodegas Real Tesoro, należącej do Grupo Estévez. Powrót do hotelu, czas wolny na odpoczynek i lunch we własnym zakresie. Przejazd do Cortijo de Jara na wieczorną degustację. Kolacja z pokazem flamenco. Powrót na nocleg w El Puerto de Santa María.

Dzień 7 Ronda
Przejazd do położonego w górach, po obu stronach wąwozu rzeki Guadalevín, miasteczka Ronda. Po drodze postój w górach Grazalema na obiad we własnym zakresie. Po południu wizyta w winiarni i degustacja w ekologicznej bodedze Joaquín Fernández. Kolacja pożegnalna i degustacja w winiarni Bodega Doña Felisa.

Dzień 8
Przejazd na lotnisko w Maladze. Po drodze spacer po Rondzie.
Powrót do Polski.

Wyjazd prowadzi Dorota Romanowska – redaktor magazynu „Czas Wina”, posiadaczka międzynarodowego tytułu WSET Level 3.

 

GWARANTUJEMY

zakwaterowanie: 7 noclegów w pokojach dwuosobowych w hotelach o standardzie 4* (pokoje jednoosobowe za dopłatą 300 EUR); wyżywienie 2 razy dziennie: śniadania i obiady lub kolacje (w zależności od programu); wino do obiadów/kolacji w ilości ok. 1/2 butelki na osobę; wizyty i degustacje zgodnie z programem; zwiedzanie Granady, Kordoby i Sewilli z przewodnikiem; przejazdy na miejscu; przeloty tanimi liniami z bagażem rejestrowanym; ubezpieczenie KL, NNW i Bagaż; opiekę pilota-specjalisty winiarskiego. Dodatkowo płatne: posiłki, napoje oraz świadczenia niewymienione w ofercie; ewentualne bilety wstępu do zwiedzanych obiektów + napiwki (ok. 100 EUR).
 
  • Brak innych terminów tej oferty