Slow Food Weekend

Kulinarna podróż po Małopolsce

Termin 14 lipca - 16 lipca 2017
Czas trwania 3 dni
Cena 1390 PLN
DODATKOWE INFORMACJE
722 100 224
 

Doroczną slowfoodową imprezę rozszerzamy na cały weekend, podczas którego odwiedzimy producentów regionalnych przysmaków ze wschodniej Małopolski. Całość zakończy wielki piknik w ogrodach Dworu Sieraków, gdzie będzie można zdegustować wiele regionalnych produktów i dań, m.in. ryby z podkrakowskich akwenów, ślimaki z Winiar, tradycyjne chleby, sery, cydry i polskie wina.

 

PROGRAM

Dzień 1 Zamek w Dobczycach
Kolacja powitalna na dziedzińcu zamku w Dobczycach Grillowane ryby z Jeziora Dobczyckiego i wina z Sandomierskiego Regionu Winiarskiego (w przypadku niepogody kolacja przeniesiona będzie do Dworu Sieraków). Nocleg w Sierakowie.

Dzień 2 Małopolskie wina i cydry
Do południa wizyta w jednej z winnic Doliny Raby, następnie degustacja cydrów i serów oraz lunch w gospodarstwie Koziarnia. Po południu przejazd i zwiedzanie Lipnicy Murowanej słynnej z wielkanocnego konkursu palm oraz drewnianego kościółka św. Leonarda (UNESCO). Po południu wizyta w Winnicy Rodziny Steców połączona z degustacją wędlin z Tuchowa (DOP) oraz kolacją. Nocleg w pensjonacie w okolicach Tarnowa.

Dzień 3 Specjały sierakowskiego dworu
Do południa przejazd do Sierakowa. Slow Piknik. W ramach pikniku warsztaty i komentowane degustacje polskich win, wódek, piw i cydrów, próbowanie serów zagrodowych i produktów regionalnych. Lunch przygotowany przez szefa kuchni Dworu Sieraków. Wieczorem kolacja w parku pod lipami. Nocleg w Dworze Sieraków.

 

GWARANTUJEMY

zakwaterowanie: 3 noclegi w pokojach dwuosobowych w hotelu o standardzie 4* (pokoje jednoosobowe za dopłatą 180 PLN); wyżywienie 2 razy dziennie: śniadania i obiady lub kolacje (w zależności od programu); wino do obiadów/kolacji w ilości ok. 1/2 butelki na osobę; przejazdy na miejscu: degustacje wymienione w programie; udział w warsztatach w ramach Slow Pikniku; opiekę pilota i przewodnika winiarskiego.
 
  • Brak innych terminów tej oferty