Szekszárd i festiwal wina w Budapeszcie

Kadarka – Bikavér – Kékfrankos

Termin 7 września - 11 września 2017
Czas trwania 5 dni
Cena 2890 PLN
DODATKOWE INFORMACJE
722 100 224
 

Nie wszyscy wiedzą, że słynny bikavér narodził się nie w Egerze, a właśnie w Szekszárdzie. Wina pochodzące z tego regionu z roku na rok są coraz wyżej cenione. Świetni producenci, doskonałe jedzenie i położony tuż przy winnicy butikowy hotel pozwolą nam poznać kolejne ważne miejsce na winiarskiej mapie świata. Ostatni dzień spędzimy w Budapeszcie, uczestnicząc w największym w Europie Środkowej festiwalu winiarskim.

 

PROGRAM

Dzień 1 Winiarnia Takler
Przejazd autokarem z Krakowa do Szekszárdu. Zakwaterowanie w Takler Kúria – czterogwiazdkowym pensjonacie należącym do najwyżej cenionego producenta win w regionie. Powitalna degustacja oraz kolacja, podczas której podane zostaną lokalne przysmaki ze specjalnie dobranymi winami z piwnic Taklera.

Dzień 2 Winnice Szekszárdu
Rano spacer po piwnicach Taklera, następnie zwiedzanie winnic oraz degustacja i lunch w Heimann Pincészet. Po południu degustacja w Sárosdi Pince oraz spacer po miasteczku
Szekszárd i czas wolny na kolację we własnym zakresie.

Dzień 3 Buda i Peszt
Rano przejazd do Budapesztu, spacer po Peszcie, przejazd najstarszą na kontynencie europejskim linią metra, czas na kawę i ciastko w słynnej kawiarni Gerbeaud. Zakwaterowanie w hotelu w ścisłym centrum miasta. Czas wolny na lunch. Po południu udział w Festiwalu Win i Szampana na zamku w Budzie. Kolacja pożegnalna na wzgórzu zamkowym połączona z degustacją win z najważniejszych regionów Węgier. Powrót do hotelu na nocleg.

Dzień 4 Duna Corso
Przed południem czas wolny w Budapeszcie. Dla chętnych wczesna poranna wizyta w termach lub spacer po promenadzie naddunajskiej. O 11.00 wyjazd z Budapesztu. Przyjazd do Krakowa około 20.00.

 

GWARANTUJEMY

transport komfortowym autokarem; zakwaterowanie w pokojach dwuosobowych w hotelach w centrum miast (zakwaterowanie w pokojach jednoosobowych za dodatkową dopłatą 450 PLN); wyżywienie 2 razy dziennie: śniadania i obiady lub kolacje (zgodnie z programem); wino do obiadów i kolacji – ok.1/2 butelki wina na osobę; wizyty i degustacje zgodnie z programem; opłatę za wstęp na Festiwal Wina w Budapeszcie (obejmuje bilet wstępu, kieliszek degustacyjny razem z torebeczką, materiały informacyjne o festiwalu, wejściówki do zamkowych muzeów); zwiedzanie Budapesztu; opiekę pilota-specjalisty winiarskiego; materiały informacyjno-szkoleniowe; ubezpieczenie KL, NNW i Bagaż.
 
  • Brak innych terminów tej oferty