Wino na szlaku Inków

Odkryj nieznane wina Ameryki Południowej

Termin 24 listopada - 7 grudnia 2017
Czas trwania 14 dni
Cena 4590 USD + 5200 PLN + przeloty od 5300 PLN
DODATKOWE INFORMACJE
722 100 224
 

Wybierzmy się na szlak inkaskich pamiątek: dotknijmy słońca w wysokim Machu Picchu, poszukajmy legendarnych skarbów w jeziorze Titicaca i poznajmy wielkość pradawnej stolicy Inków – Cuzco. Odwiedźmy także Boliwię, gdzie pod czujnym okiem naszego rodaka – profesora Philippo Pszczółkowskiego – zakładane są kolejne winnice. Spędźmy kilka dni w Argentynie, w najwyżej położonych winnicach świata – w regionie Salta.

 

PROGRAM

 

Szanowni Państwo
Informuemy, że nie ma już wolnych miejsc na wycieczkę.

Dzień 1 Lima
Spotkanie na lotnisku i wylot z Warszawy. Przylot do Limy późnym wieczorem, welcome drink w hotelu. Nocleg.

Dzień 2 Cuzco
Po drodze na lotnisko krótkie zwiedzanie Limy. Przelot do Cuzco. Po południu czas na aklimatyzację w Cuzco. Kolacja i nocleg.

Dzień 3 Cuzco
Całodzienne zwiedzanie Cuzco i okolic. Wieczorem wspólna kolacja w restauracji Limo. Nocleg w hotelu Sonesta Cuzco.

Dzień 4 Machu Picchu
Dla chętnych fakultatywna całodzienna wycieczka do ruin Machu Picchu (dodatkowo płatna). Po powrocie kolacja w restauracji Chicha. Nocleg w hotelu Sonesta Cuzco.

Dzień 5 La Paz
Przelot Cuzco – La Paz. Zwiedzanie miasta i czas wolny na lunch we własnym zakresie. Zakwaterowanie w hotelu Europa, krótki odpoczynek i kolacja w restauracji Chalet La Suisse. Nocleg w hotelu Europa.

Dzień 6 Jezioro Titicaca
Całodzienna wycieczka nad jezioro Titicaca. Rejs po jeziorze, lunch na pokładzie. Powrót do La Paz i czas wolny na kolację we własnym zakresie. Nocleg w hotelu Europa.

Dzień 7 Region winiarski Tarija
Przelot do Tarija. Wizyta i degustacja w winiarni Campos de Solana. Obiad w restauracji Marques. Po południu dalsze degustacje w bodegach Casa Grande i Casa Real. Zakwaterowanie i nocleg w hotelu Los Parrales.

Dzień 8 Winnice Boliwii
Wizyta i degustacja w winiarni La Concepción. Obiad w Bodega del Abuelo. Po południu wizyta i degustacja w Bodegas Kohlberg. Powrót do hotelu i nocleg w hotelu Los Parrales.

Dzień 9 Region winiarski Salta
Przejazd do Salty przez granicę boliwijsko-argentyńską w Aguas Blancas. Zakwaterowanie w hotelu Patios de Lerma w Salcie. Kolacja w restauracji Fuiste Uva.
Nocleg w hotelu Patios de Lerma.

Dzień 10 Cafayate
Dzień winiarski w Salcie. Przejazd Quebrada de las Flechas do Cafayate, po drodze postój na lunch we własnym zakresie. Wizyty i degustacje w dwóch z miejscowych bodeg. Przejazd do Alta Luna, zakwaterowanie, kolacja i nocleg.

Dzień 11 Najwyższe winnice świata
Przejazd do Estancia Colomé; zwiedzanie posiadłości, degustacja i obiad. Po południu przejazd do Cachi z przystankiem w Los Molinos. Zakwaterowanie i czas wolny na kolację we własnym zakresie. Nocleg w El Cortijo Boutique w Cachi.

Dzień 12 Salta
Powrót do Salty. Zwiedzanie i czas wolny. Kolacja w restauracji La Vieja Estación w Salcie. Nocleg w hotelu Patios de Lerma.

Dzień 13 Buenos Aires
Poranny lot z Salty do Buenos Aires. Przejazd na późne śniadanie do kawiarni Las Violetas Art Deco. Przejazd na lotnisko i wylot do Polski.

Dzień 14
Przylot do Warszawy.

 

GWARANTUJEMY

zakwaterowanie: 12 noclegów w pokojach dwuosobowych (pokoje jednoosobowe za dopłatą 720 USD); wyżywienie 2 razy dziennie: śniadania i obiady lub kolacje (w zależności od programu); wino do obiadów/kolacji w ilości ok. 1/2 butelki na osobę; wizyty i degustacje zgodnie z programem; przejazdy na miejscu; przeloty; ubezpieczenie KL, NNW i Bagaż; opiekę pilota-specjalisty winiarskiego. Dodatkowo płatne: posiłki, napoje oraz świadczenia niewymienione w ofercie, ewentualne bilety wstępu do zwiedzanych obiektów; wycieczka fakultatywna do Machu Picchu – 300 USD/os.; ubezpieczenie Kosztów Rezygnacji 1200 PLN; zwyczajowe napiwki w wysokości 70 USD/os.
 
  • Brak innych terminów tej oferty