Dzień 1
10.00 – wyjazd z Krakowa do Budapesztu. Po południu zakwaterowanie w hotelu**** w centrum miasta. Degustacja i kolacja powitalna w restauracji Matias Pince. Dla chętnych nocny spacer po naddunajskiej promenadzie. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie.
Dzień 2
Zwiedzanie Budapesztu: spacer po Peszcie, kawa w słynnej kawiarni Gerbaud, kiermasz świąteczny, przejazd najstarszą na kontynencie europejskim linią metra, spacer po wzgórzu zamkowym. Obiad i degustacja w restauracji na zamku w Budzie. Wieczorem, fakultatywnie, spektakl operowy w Teatrze Erkela.
Dzień 3
Do południa wizyta w piwnicach Törley – najstarszego na Węgrzech producenta win musujących wytwarzanych metodą naturalną. Wspólny lunch w restauracji należącej do słynnego winiarza Józefa Bocka. Po południu czas wolny. Wieczorem balet w Operze Budapesztańskiej. Późnym wieczorem – dla chętnych – spacer i kawa w New York Café.
Dzień 4
Powrót do Polski. Po drodze postój w miasteczku Szentendre, spacer po jednej z najładniejszych starówek na Węgrzech. Dla chętnych wizyta w muzeum marcepana. Przyjazd do Krakowa przed godziną 20-stą.
Wyjazd prowadzi Wojciech Giebuta.